zaterdag 14 november 2009

Stukje koetel de koet

Allereerst, geweldig dat jullie allemaal zo gereageerd hebben...
Vandaag om uur uurtje of twee aanwezig bij majoor Kees. Hij heeft Yvonne al opgehaald met de Quest. Wanneer ik het pad kom oplopen staat hij verwoed de mango te poetsen. Schijnt dat Astra nogal vies was en dat hij ook zijn Quest al flink heeft staan boenen.
Samen na nog wat geklets gaan de Muis en het Katje samen op pad. Eerst door het park van Luna (waar de Muis verdrinkt onder haar Astra), naar Alkmaar langs de Strijkmolens. Yvonne neemt het voortouw maar is er al snel klaar mee. We komen midden in de stad uit en daar heeft ze een hekel aan. We weten snel een andere route te vinden en rijden via Heilo naar Limmen. Prachtige herfstkleuren. Wel veel mensen op de been. Maar wat wil je het zonnetje schijnt en het is fantastisch herfstweer. Heerlijk lekker rustig aan. Koetel de koet.
Via al die Egmonden (hoef, zee en binnen) rijden we door het PWN in richting van Bergen aan zee. Muisje wijst plots naar rechts en staat boven op haar rem. Aan de andere kant van een duinpan, op aanzienlijke afstand staan twee Highlander bullen te vechten. Het gaat er af en toe ruig aan toe, maar naast af en toe hartstochtelijk vechten staan ze uitgeput wat tegen elkaar aan te hangen. Het is een leuk spel om te zien en de camera klinkt en filmt dan ook voluit.
Dan bedenken we dat we toch maar eens moeten gaan als we op tijd thuis willen zijn. Dus over 10% helling racen we naar beneden. De wind is wel heftig van opzij en we worden af en toe door flinke rukken verrast.
Via de duinen van Bergen en Schoorl, waar het weer een feest aan kleuren is, maar al behoorlijk begint te schemeren rijden we naar de polder. Daar kunnen we nog even de beentjes strekken en rijden met een flink rukwindje naar huis.
Uhh Kees, zo beter.... En oh ja je had de Mango beter niet kunnen poetsen, die ziet er niet uit na al die modder in de duinen. Maar ik zal em poetsen voor je.
Vanaf morgen heeft muis ook een badmuts op haar hoofd. Staat beter dan dat vreselijke oranje dingetje.

Dan nog even een rectificatie:
Wim, Het spijt juf Katje heel erg. Je bleef inderdaad steeds hoffelijk in mijn buurt en ik begon over mijn hartslag(waar je allemaal al niet over praat tijdens het fietsen). Je bent een echte heer.

Wordt vervolgt...






3 opmerkingen:

  1. Heb je geen last van je knie meer gehad?
    Ik lijd daar zelf momenteel erg aan namelijk waardoor ik zelfs niet aan de Alf-tocht zou moeten denken eigenlijk...
    'Ben zelf ook 'n soort blog begonnen trouwens en dat valt echt niet mee zeg!
    Je zult slecht lopende zinnen vinden...maaruh: Is 't niet 'wordt vervolgd' met 'n -d (gewoon voltooid deelwoord toch?).
    mvg Mick

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk verhaal juffie!!! een half jaar geleden ben ik met de Quest in de duinen bij Zandvoort geweest, mar dat is toch best zwaar rijden met een vm.. erg leuk dat je een blog begonnen bent,

    gr marcel,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Martje. Waar blijven de nieuwe avonturen van Juf Katje ? De Majoor Kees.

    BeantwoordenVerwijderen