donderdag 29 juli 2010

Strada 33 is thuis.

Woensdagochtend, uurtje of 9. Mijn vader wil graag mee om mijn nieuwe fietsje op te halen. Helaas heeft hij een vergadering in Utrecht, maar hij kan me wel tot Duivendrecht een lift meegeven. Daar stap ik op de trein en kan ik Flevoland weer es op een andere manier bekijken. Moet zeggen vol verbazing. Soms volgebouwd, soms nog in de bouw en het ene huis nog lelijker en gepropter dan de ander. Dan na Almere dat aparte stukje natuur. Met honderden herten, nog meer paarden en een kudde koeien. Had ik nog niet eerder gezien. In Lelystad aangekomen pak ik de bus naar Dronten. Daar trek ik mijn skeelers aan en ga ik op zoek naar Velemobiel. Het eerste stukje gaat goed. Ik weet het wel zeker, want ik kom in tegengestelde richting Ymte met zijn roeifiets en boodschappenkarretje tegen. Ik blijf en tijdje het fietspad volgen, maar raak dan toch een beertje verdwaald. Ik skeeler wat heen en weer en weet uiteindelijk de juiste doorgang onder de wal door te vinden.
Ik kom natuurlijk aan tijdens lunchtijd en mag met de mannen een broodje meepikken. Ff na 1nen  komt er een hele invasie het pad oprijden. 7 man + een muis. Dat had ik ff niet verwacht. Mick (op zijn roeier) Matthijs, Jan R, Jan G, Rene, Pé, Ron en Yvonne. Super leuk en heel verrassend.
Dan begint het passen en meten. Tja das nog wel even een lastig klusje. Ik blijk toch wel weer even veel te klein te zijn. Kleiner dan mij zijn ze er ook niet volgens Ymte. Alleen het trapstel naar achter is niet genoeg. Kortere crancks ook niet voldoende. Dan wordt besloten om de hele stoelinstallatie te veranderen. Ophang eraf en kokertjes ertussen. De stoel zelf wordt voorzien van een korte beugel. Weer proberen en de mannen maar wachten. Dan maar even koffie zetten voor de harde werkers en de harde wachters.
Na nog een keer verstellen en met de waarschuwing dat ie nu toch echt niet kleiner kan, doe ik nog een proefrondje. Een diepe zucht van verlichting gaat door de de groep als ik nu met positieve geluiden de loods weer binnen kom rijden. Nog mee foto's worden gemaakt en dan kunnen we eindelijk toch weer richting NH.
Mick, ik ben je helemaal vergeten gedag te zeggen. Ik vond het erg leuk dat je helemaal naar Dronten was gekomen om mijn nieuwe fietsie te bewonderen. Bedankt en tot de volgende keer.
Ik ben zo gewend om een constante druk op mijn beentjes te hebben, dat ik lekker kan wegtrappen. Ik sta toch stiekem wel een beetje te kijken dat ik zomaar es in de voorhoede rijd, en dat met volle stevige tegenwind op de Lelystaddijk. Halverwegen wordt er even gewacht op elkaar. Ik ben vol bewondering voor Jan R met zijn Alleweder. Tja we zullen maar zeggen: Ik weet hoe het is!
Bij Enkhuizen nemen we afscheid van elkaar en gaat ieder zijn of haar weg. Muis en Katje houden er nog even het tempo erin. We moeten nog een stukje. We besluiten nog even te gaan vieren. We eindigen met een ijsje bij de Mac.
Mensen allemaal super bedankt! Jullie hebben me een gave dag bezorgt.
P.s. Strada 33 is absoluut niet wit, lijkt alleen zo op de foto's.
103 km gereden (en dus ook op de teller)
Tot de volgende keer maar weer...

4 opmerkingen:

  1. Hoi Martje,

    Heel veel plezier in je mooie Strada.
    We houden nog contact, want dat taartpuntje ga ik voor je ligger pas maken.

    Groet Jan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Martje!
    Ik snap best dat je meer met je ivoren Strada bezig was dan met formele afscheidnemingen hoor!
    En zoals je gezien hebt loopt ome Mick dus ook graag op sandalen (liever zelfs!).

    Groeten Mick

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij is zeker niet wit , Katje.
    Dat is ook duidelijk te zien op de foto waar ook een witte op staat.
    Super gefeliciteerd en veel fijne kilometers gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi "Katje"
    Een mooie foto op je blog, gefeliciteerd met je nieuwste verovering, als je die foto wilt hebben op werkelijke grootte mail ik hem alsnog als ik je mailadres heb.

    gr.Pé

    BeantwoordenVerwijderen