zondag 2 januari 2011

Even gedag zeggen

Als eerste aan allemaal een heel goed nieuw jaar gewenst.
 
Voor vandaag heeft Kees H de Kniepertjestocht georganiseerd. Muis en Kat besluiten wel heen te gaan voor de koffie, maar daarna weer terug te fietsen. Zitten we toch mooi dik aan de 50km.
Al op de Diepsmeerweg bij Warmenhuizen merken we dat het gladdig is. Er ligt een dun laagje soort sneeuw op de weg. We doen het toch rustig aan, dus niets aan de hand. Vlak voor het viaduct worden we ingehaald door stoere mountainbikers. Ze gaan niet eens echt snel, maar wij nog veel minder snel. Wanneer we bij de verkeerlichten aankomen zijn ze gestopt. 1 van de jongeste fietsers staat er beteuterd bij. Er ligt een dikke laag ijs op het fietspad en hij is hard onderuit gegaan. Terwijl wij weer proberen weg te rijden (slipper de slip, lijkt vrijdag op het ijs wel) glibberen de mountainbikers ook voorzichtig voort.
Bij Kees aangekomen druppelt er steeds meer volk binnen. De echte bikkels komen heel uit Friesland fietsen. Mick is met zijn Alleweder gekomen en Jan Reus blinkt (ja je moet een zonnebril op) met zijn nieuwe witte Quest. Totaal zijn er wel zon 18 fietsers
Even na 12 uur gaat de groep er vandoor en keren Yvonne en ik huiswaarts. Dikke wolken pakken zich samen en we hopen dat het droog blijft. De weg terug is een stuk minder glad, maar op het bewuste fietspad is het leed nog niet geleden.
Overal om ons heen hangen dikke wolken, maar we blijven er aan ontsnappen. Op de brug in Burgerbrug nemen Kat en Muis afscheid en fiets ik een kwartier later geheel droog de poort binnen.
Hopelijk hebben de andere het ook redelijk droog gehouden. 
Tot de volgende keer maar weer...
53km gefietst.

3 opmerkingen:

 1. Heb ik jullie weer gemist, Dan maar zo die nieuwjaars xxx, Groet Cees ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke ijs-foto's katje!
  lekker warm rijden in een vm hé:P
  die wolken kwam ik ook tegen vandaag:P op een paar sputers na, gelukkig geen vocht na beneden gekomen:P

  gr beekie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Martje,

  Het ijs was gelijk weer gebroken na zó'n nieuwjaarsbegroeting!
  Ik heb trouwens een paar carbon Shimano schoenen staan maatje 42. Compleet met SPD-SL platen eronder (te klein gekocht).
  Iets voor jou?

  mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen